Dobrota v alobalu pečená
V dnešním receptu dopoledního Apetýtu nesmí chybět česnek a cibule. Dvojice o jejíchž blahodárných účincích je toho známo mnoho.
Možná nevíte, že česnek a cibuli do své úsměvné básně zahrnul i spisovatel Jiří Žáček, je to dokonce malý návod jak být fit.
Jezte vitamíny, buďte zdraví.
Česnek na srdce a celer na pohlaví.
A když máte IQ na nule,
napraví to pytel cibule.
Jiří Žáček
Podělíme se s vámi o recept, který je snadný na přípravu a výsledkem budete zajisté nadšení. Pojmenovali jsme ho:
Budete potřebovat:
- 400 g vepřového nebo kuřecího masa
- 100 g klobásy
- 60 g cibule
- 2 střední brambory
- 2 rajčata
- 3 papriky
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- worcesterovou omáčku a olej na zakapání
- alobal na zabalení
- sůl
- grilovací koření
Postup:
- Maso a klobásu nakrájíme na menší kousky, smícháme s plátky brambor.
- Posypeme nakrájenými paprikami, rajčaty a cibulí, osolíme a okořeníme, přidáme prolisovaný česnek, zakápneme worcestrem a olejem, následně zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku.
- Pečeme 50 minut v troubě rozehřáté na 180 stupňů.
Související
-
Flank steak se salátkem
Za receptem do pátečního Apetýtu se vydáme do Popic do vinařství Gotberg. Ocenění tady sbírají vína, ale také budova vinařství.
-
Poctivá hrachová kaše
Hrách obsahuje velké množství bílkovin, kyseliny listové a minerálů a nemá prakticky žádné tuky. A oblíbený je po celém světě!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka