Den otevřených dveří Českého rozhlasu Zlín, 14. května od 10 do 16 hodin

29. duben 2022

Vila Jana Antonína Bati ve Zlíně se otevře veřejnosti. 14. května 2022 se tu koná Den otevřených dveří Českého rozhlasu Zlín, který zde sídlí.

Letos oslaví Český rozhlas Zlín páté výročí zahájení vysílání regionálního vysílání. Samostatné regionální studio Český rozhlas Zlín nabízí posluchačům vedle každodenního zpravodajství a publicistiky z kraje i pořady vlastní tvorby.

Své prostory Český rozhlas Zlín otevře posluchačům a návštěvníkům v sobotu 14. května 2022 od 10 do 16 hodin. V krásné vile Jana Antonína Bati, v níž Český rozhlas sídlí již od roku 1951, budou pro návštěvníky připraveny komentované prohlídky. Každých třicet minut budou příchozí moci shlédnout prostory vily, redakce i vysílacího studia. Návštěvníkům se také naskytne nevšední možnost být svědkem klasického živého rádiového vysílání a seznámit se s tím, co rozhlasová práce obnáší. V průběhu celého dne budou mít možnost setkat se s některou z osobností Českého rozhlasu Zlín.

Den otevřených dveří tentokrát doplní i další aktivity. Ve stanu před vchodem nabídnou pracovníci Krajské nemocnice Tomáše Bati mj. diagnostiku hypertenze. U dalšího stanu budou mít pracovníci Azylového domu pro matky s dětmi připraveny zábavné atrakce a soutěže pro děti.

Mezi 13. a 14. hodinou se zde také uskuteční hodinový koncert Standy Hložka, na který naváže zpěvákova autogramiáda. Fanoušci slavného hudebníka, jenž je také moderátorem Českého rozhlasu Zlína, se mají na co těšit!

Na Den otevřených dveří, na prohlídku v konkrétní půlhodinu, je nutné se z důvodu omezené kapacity přihlásit prostřednictvím emailu dod.zlin@rozhlas.cz nebo telefonicky na 221 555 237. Poslední prohlídka začíná v 15:30. Upozorňujeme zároveň návštěvníky, že u budovy nebude možnost zaparkovat.

Český rozhlas Zlín srdečně zve k návštěvě. Těšíme se na Vás.

Tým Českého rozhlasu Zlín

Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Sídlo Českého rozhlasu Zlín: vila Jana Antonína Bati.
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.