Dědictví, Indiáni z Větrova i Život a doba soudce A.K. Milena Marcilisová, Jana Tomečková a Zdeněk Junák vzpomínají na své filmové role

2. listopad 2018

Český rozhlas Zlín slaví první narozeniny! Oslavil je společně se Zdeňkem Junákem a herečkami z Městského divadla ve Zlíně.

Kromě vzpomínek na společně chvíle v divadlech mluvili hosté pořadu Apetýt také o svých filmových zkušenostech.

Zdeněk Junák mluvil o Četnických humoreskách a také o své roli v kultovním filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Tam hrál majitele veřejného domu. "Když jsem pak chodil jednou ulicí v Brně, kde se nabízely dívky, tak mě oslovovaly s tím, abych je zaměstnal ve svém podniku," vzpomínal Zdeněk Junák.

Jana Tomečková mluvila s dojetím o své roli ve filmu Indiáni z Větrova, kde hrála po boku Josefa Somra. "Měli jsme scénu, kdy jsme si šli do dětského domova pro dítě. A já se dozvěděla, že jsem těhotná," říkala herečka zlínského divadla. 

A Milena Marcilisová hovořila o své zkušenosti s režisérem Robertem Sedláčkem. S ním natáčela seriál Život a doba soudce A.K. O Robertu Sedláčkovi neměla před natáčením úplně dobré mínění, nelíbilo se jí, že si šel pro státní vyznamenání v mikině. "Změnila jsem na něj názor, je výborný režisér," říkala Milena Marcilisová, která společně s Janou Tomečkovou exceluje ve hře Upokojenkyně.

Milena Marcilisová a Jana Tomečková ve vysílání Českého rozhlasu Zlín

autor: Andrea Kratinová
Spustit audio