Dálnice D1 bude v noci ze soboty na neděli mezi Velkým Beranovem a Měřínem kvůli demolici nadjezdního mostu zavřená

23. březen 2024 09:00

V noci ze soboty na neděli bude úplně zavřená dálnice mezi Velkým Beranovem a Měřínem. Dělníci tam zdemolují starý chátrající most u Řehořova.

Most je podle několika posudků ve velmi špatném stavu a mohl by ohrozit provoz. Hlavní demoliční práce jsou v plánu v noci ze soboty na neděli. „Dálnici budeme uzavírat v sobotu ve 21 hodin večer a provoz by měl být znovu obnoven v neděli ráno v devět hodin,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

S omezením provozu se řidiči potýkají od pátku. Před místem demolice bude provoz veden pouze v jednom jízdním pruhu v každém směru jízdy. Při přípravě dopravních omezení vycházeli policisté ze zkušeností z doby modernizace dálnice. Hlídky budou na 13 místech v okolí dálnice. Nejdříve je nutné provoz zpomalit, potom policisté svedou dopravu na objízdné trasy.

Objízdné trasy

Objízdné trasy jsou stanovené pro vozidla do 3,5 tuny a nad 3,5 tuny. Pro vozidla o hmotnosti do 3,5 tuny bude objízdná trasa vedena obousměrně po silnicích druhé třídy přes obce Zhoř, Stáj, Arnolec a černo. „V obci Arnolec se kvůli prudké zatáčce doprava rozdělí a jedna trasa směrem na Brno povede k obci Jersín,“ popsala Dana Čírtková.

Objízdné trasy během demolice mostu u Řehořova

Objízdná trasa pro vozidla nad 3,5 tuny povede z dálnice na silnici druhé třídy číslo 602 přes Řehořov a to také v obou směrech. „Vozidla od Prahy sjedou na 119. kilometru, budou pokračovat do Měřína a v opačném směru sjedou v Měříně a budou pokračovat do Beranova,“ dodala policejní mluvčí.

Spustit audio

Související