Čtvrteční Noční linka: Na jaké jídlo míváte často chuť!

1. listopad 2018

Na jaké jídlo nejčastěji myslíte a na jaké máte často chuť? A proč ho máte tolik rádi a proč se na něj vždy tak moc těšíte? A umíte ho připravit sami, nebo daný pokrm zůstává jen ve vašich vzpomínkách, které se váží třeba s vašimi předky, s rodinnou tradicí nebo cestovatelskou zkušeností?

Co si budeme nalhávat, všichni rádi jíme. Ne všichni ale jíme zdravě a dobře. A na dobré jídlo, či dokonce na nějaké konkrétní jídlo velmi rádi a často myslíme. A proč by také ne. Možná je to proto, že je složitější na přípravu, možná proto, že nám připomíná nějaké konkrétní situace našeho života, nebo třeba naše předky.

Marie|Miluji halušky polité osmaženou cibulkou a špekem. Také mám ráda sladká jídla - borůvkové knedlíky, nudle s mákem, pudinky
730xxx561|DOBRÝ SMAŽENÝ KUŘECÍ RIZECEK BRAMBOROVÝ SALATEK S MAJONEZOU Á
Arnošt|Jako Moravák jsem vyrostl na koláčích a buchtách. Manželka je perfektní kuchařka, takže je těžké si vybrat jídlo pro odpověď na Vaše otázky, ale zrovna teď ( po masitém víkendu ) myslím na makové buchtičky. Ale to musí být kvalitní mák a s medem ( a ne ty buchty s hořkým ,mákem, které nám většinou nabízejí supermarkety. ) . Dobrou chuť všem v noční lince.
723xxx633|VESELY NOCNO SMSKOVY POZDRAV PUVABNE PANI MODERATORCE :-*:-*:-* MILOS ZAP. CECHY
františek z výminku na lopeníku|abych řekl pravdu, tak mám nejraději chléb, ale říkám chléb, a to slovo má na začátku velké ch, dobrá mouka, kvásek, trochu soli a kmínu a samozřejmě ruční práce a správná pec a to hlavní, aby ten pekař měl tu svoji práci rád když přede mne dáte na stůl smažený vepřový řízek s bramborovým salátem a vedle talíř vývaru s těstovinou, tak raději sáhnu na tu polévku, polévku si vylepším sýrem a syrovým rajčatem a pod. někdy si ukrojím kousek chleba a pomalu jej ulamuji a vkládám do úst, není nic božského a proč toto říkám ? při svých studiích v brně před více než padesáty léty jsme se dokázali i "poprát" i o tvrdý, na-půl již plesnivý rohlík a v brněnském "bistru" na české jsem se naučil i jíst drškovou polévku, kterou nedojedl jeden zákazník....... nejlepší kuchař je hlad neznám jídlo, které bych nejedl, každého jídla si vážím vzpomínám, že jednou na prvního máje má maminka měla pouze na t.z.v. dědečkovy pagáčky, pouze mouka, vajíčko, trochu omastku a málo cukru a upékla a česnečka k tomu můj otec totiž každou volnější korunu vložil do oprav rodinného domu, ten dům postavil ještě jeho otec a stále naše rodina již více než sto let tam žije, na prvním místě tedy byl chléb a na druhém místě, střecha nad hlavou......... zdravím Vás a přeji jen a jen to nejlepší f.š. pozn.: samozřejmě jsem též posluchačem noční linky, prakticky znám již ty stálé Vaše posluchače, co se pravidelně ozývají a mají potřebu sdělit do etéru, své pocity a postřehy.... všechny beru, hlavně paní noru, tak když něco sdělí, tak to má hlavu a patu, vzpomínám jak hovořila o letním a zimním čase a dnes to máme aktuální jen toho taxikáře moc nemusím, myslím si, že ten člověk má problém sám s sebou, možná se mylím.....