Covid, stěhování a zdražení energií. Českolipské veřejné akvárium přežilo jako zázrakem

1. březen 2023

Unikátní rybí zoo, kde je k vidění podvodní svět ve své přirozené podobě, to je Veřejné akvárium v České Lípě. Do 20 let mu chybí už jen rok, ale že se podařilo přežít uplynulé tři roky, je téměř zázrak. Na ten se blíž podíval redaktor Jaroslav Hoření.

Covidová omezení, výpověď a stěhování, a ještě zdražení energií. Českolipské veřejné akvárium má za sebou tři roky nejistoty, kterou se ale díky zápalu a odhodlání Petra Jasanského podařilo překonat.

Petr Jasanský, akvarista a zakladatel Veřejného akvária Česká Lípa, tedy dál spolu s kolegyní návštěvníky od jednotlivců po školní výpravy nadšeně zasvěcuje do tajů divokého vodního světa, ale umí poradit i s domácím akváriem.  A divoké vodní světy dál těší návštěvníky. Osobně se o tom přesvědčil redaktor Jaroslav Hoření, poslechněte si reportáž.

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.