Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Trosky v KCD 2. Byli tu dva pánové a zajímali se o model hradu, vzpomíná si ředitel lomnického muzea
Vývojáři úspěšné počítačové hry Kingdom Come: Deliverance 2 nehledali inspiraci jen na hradě, ale také v lomnickém muzeu. Před časem si tam měřili a fotili model Trosek.
-
Babiččina fazolová vomajda
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou, jaké změny a hlavně zákazy přinášel začátek postního období. Recept je samozřejmě postní, na fazolovou vomajdu.
-
Halscher Hase tedy falešný zajíc na masopustní úterý
Falešný zajíc je vlastně sekaná. Recept na to, jak se pekla v pohraničí a masopustní povídání mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
-
Po Vranovském hřebeni z Frýdštejna na Malou Skálu
Další putování Libereckým krajem zavedlo pány Marka Řeháčka a Jaroslava Hořeního na okraj Českého ráje. Vydejte se s nimi po Vranovském hřebeni.
-
Masopustní koblihy podle receptu z Pojizeří
Masopustní hodování vystřídá půst a tak Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nabízejí recept na sladkou tečku v podobě masopustních koblih.
-
V Lomnici plánují pivní vlak. Pojede až v dubnu, desítku pro něj ale vařili už teď
V sobotu 26. dubna vyrazí z Lomnice nad Popelkou speciální pivní vlak, který propojí tradiční pivovarnictví, historickou železnici a kulturu.
-
Babiččina kontušovka
Masopustní období je spojené nejen s masitými dobrotami, ale také s alkoholem. V receptech našich babiček připomeneme kontušovku.
-
Horká Becherovka jak se podávala v lázeňské kuchyni
Tentokrát se vydáme na počátek 19. století, kdy Josef Vitus Becher začal vyrábět svůj likér. A přídáme recept na horkou becherovku.
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Travnické čumprdění i Ponikelský masopust nebo večerní Zákupy
Masopustní veselí pokračuje i o prvním březnovém víkendu. A máme pro vás i několik dalších tipů.
-
Místo, kudy kráčely dějiny obce Kunratice. Tamní starosta má s Jedničkou velké plány
Bývalý selský dvůr, zámeček, JZD, a postupně ruina a ostuda, ale také radost i starost, to všechno je kunratická Jednička; budova číslo popisné 1 v Kunraticích.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »