Casablanca zpestří festival Kolem světa. Přijďte na natáčení podcastu a cestovatelské přednášky

3. listopad 2022

O víkendu 26.–27. listopadu 2022 se v Praze uskuteční cestovatelský festival Kolem světa. V rámci bohatého víkendového programu se představí více než 70 přednášejících. Magazín Radia Wave Casablanca na festivalu v sobotu 26. listopadu nabídne možnost zúčastnit se tří natáčení s publikem.

Festivalový program Kolem světa je rozdělen na 5 sálů s projekcemi, mezi kterými se mohou návštěvníci volně pohybovat. Velký sál obsadí známí cestovatelé (Petr Horký, Petr Jan Juračka, Pavel Svoboda), horolezci (Jan Trávníček, Marek Holeček) a dálkoví trekaři (Jakub Šolc a Nicolette Havlová).

Autor Casablanky Pavel Sladký letošní ročník tradiční cestovatelské akce doplní v sobotu 26. listopadu o tři natáčení podcastu naživo s publikem. A kromě nich uvede v Adventure sále čtyři přednášky – o Egyptě, Islandu, Spojených státech a dalších tématech.

Stopař, zoologové a „prehistoričtí plavci“

Při prvním natáčení Casablanky bude řeč o projektech Zoo Praha ve světě. Ve druhém podcastu bude Šebestián Bok mluvit o desítkách tisíc kilometrů naježděných autostopem. Ve třetím podcastu se zase dozvíte detaily o plavbách Expedice Monoxylon Středozemním mořem na replikách prehistorických dlabaných člunů, včetně té nejnovější i chystané.

Přijďte se podívat, jak se natáčí cestovatelský magazín Radia Wave a staňte se součástí podcastu!

Všechny chutě světa

Ostatní sály budou rezonovat dalšími zajímavými osobnostmi cestování a jejich inspirativními tématy. Co nás všechno čeká? Kolumbie, Island, Španělsko, Nový Zéland, Slovinsko, Grónsko, Pamír, národní parky USA, Kyrgyzstán, Kazachstán, Sibiř, Afrika a mnoho dalších destinací.

O svých zkušenostech na cestách přijdou pohovořit i fotografové a reportéři, jako jsou Markéta Kutilová, Jan Šibík a nebo Garik Avenasian. Zastoupen bude i segment karavanů a obytných dodávek nebo autocestování, kde bude kralovat Pepa Vrtal alias Fotr na tripu, karavanistka Klára Hájek Velinská nebo Tomáš Málek s rodinou.

V předsálí na návštěvníky navíc čeká bohatý cestovatelský veletrh a Exotic Food Court s ochutnávkami jídla z blízkého východu, Afriky, Vietnamu, Indonésie, Indie, Mexika a Argentiny.

Kompletní program naleznete na webových stránkách festivalu a na facebookové události.

Filip Svoboda (Kyrgyzstán a Kazachstán)
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka