Byla bych ráda, kdyby Les v domě přijali jak čtenáři, tak i odborníci, přeje si Mornštajnová

26. červen 2023

„Když dopíšu knihu, tak v hlavě už mám většinou představu o tom, jaká bude moje další kniha,“ říká spisovatelka, která se řadí k nejčtenějším autorkám u nás. Alena Mornštajnová oslavila kulaté narozeniny a do Apetýtu přišla prozradit, o čem je její nejnovější kniha Les v domě.

V pořadí devátá kniha Aleny Mornštajnové začala vznikat v období pandemie. „Měla jsem pocit, že na světě není nejlíp,“ říká autorka. „Hledala jsem příběh, který by se mi hodil na téma lží a zla.“

Kniha vznikala dva roky a její námět přineslo setkání ve vlaku, kdy vyslechla příběh spolucestující. „Dívence bylo ublíženo a ona lhala, aby se ochránila. A tou lží potom ublížila někomu jinému,“ nastiňuje spisovatelka hlavní motiv knihy.

Sama říká, že je při psaní ukázněná a píše v blocích. „Píšu pomalu. A když napíšu za den dvě, tři stránky, tak si říkám, že je to hodně.“

Kdo je prvním čtenářem nové knihy? Která audiokniha spisovatelku nedávno nadchla? Čte recenze od čtenářů? Jaká knižní předloha autorky čeká na filmové zpracování? Poslechněte si více v Apetýtu.

Spustit audio

Související