Budeme se snažit zůstat v první šestce. Zlínský trenér Michal Bílek věří v boj o evropský pohár

22. listopad 2018

Michal Bílek je zatím ve Zlíně spokojený, mrzí ho jen odchody hráčů.

Zlínští fotbalisté zatím získali dvacet sedm bodů a drží se na šestém místě tabulky. „Spokojeni v celku jsme, je vidět zlepšení,“ říkal Michal Bílek v rozhovoru v pořadu Rendez vouz. Dodal, že ho aktuálně mrzí vyřazení z domácího poháru.

Za nepříjemnou označil Michal Bílek situaci poté, co do Slávie odešel Ibrahim Traoré. A nejlepší střelec Jean-David Beauguel zamíří v zimě do Plzně.

Zlínští fotbalisté porazili Spartu. Je to mimořádná událost, říká trenér Michal Bílek

Michal Bílek se raduje z vítězství nad Spartou

Fotbalisté Sparty ve 13. ligovém kole prohráli 0:1 ve Zlíně.

 „Traoré měl nejlepší formu v lize, bylo jasné, že si ho někdo vybere. Je to ale zároveň i motivace pro ostatní hráče. Když budou dobře pracovat, mohou zamířit výš,“ říkal Michal Bílek.

Podle něj je potřeba tým doplnit. „Věřím tomu, že se to podaří, je tu šance hrát o evropské poháry,“ dodal Michal Bílek.

Podle něj bude důležité, jak mužstvo zvládne ještě čtyři podzimní zápasy. „Je to dvanáct bodů, už utkání s Opavou bude důležité,“ uvedl Michal Bílek.

Ten ocenil i nový systém fotbalové ligy, kdy se týmy rozdělí do dvou skupin a ti nejlepší budou hrát o titul a poháry. „Bude to napětí až do konce. Budeme se snažit, abychom zůstali v horní polovině tabulky,“ dodal Michal Bílek.

autor: Pavel Vacek
Spustit audio

Související