Buchta s jablky a skořicí
V apetýtových receptech nabízíme recept na letní a rychlou variantu sladkého moučníku.
Budete potřebovat:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- špetku soli
- ¾ hrnku krystal cukru
- ¾ hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 1 vejce
- 6-9 jablek
- vanilkový cukr
- mletá skořice
Postup:
- Smícháme sypké suroviny.
- Přidáme mléko, vejce, olej a promícháme.
- Těsto vylijeme na plech, rozetřeme a posypeme nastrouhanými jablky, vanilkovým cukrem a skořicí.
- Pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.