Bublanina s ostružinami

Jak se vaří na farmě? Na to se ptáme v pondělních apetýtových receptech. Dnes vás naposledy zveme do Senetářova na Blanensku, na malou rodinnou farmu Petry Kuncové.

Na Bublaninu podle farmářky Petry Kuncové potřebujete:

  • ostružiny (nebo jiné ovoce)
  • 3 vajíčka
  • 1 hrnek cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • máslo, cukr, mouka na drobenku

Postup:

  1. Do mixéru dáme vajíčka a hrnek cukru a necháme rychle mixovat, aby vznikla hustá hmota.
  2. Pak snížíme mixér na menší otáčky a přidáme po troškách mouku, olej, mléko a prášek do pečiva.
  3. Vše postupně přidáváme, aby se těsto pomalu vymíchávalo.
  4. Těsto dáme na plech, posypeme ostružinami a navrch posypeme klasickou drobenkou z másla, cukru a mouky.
  5. Upečeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.