Brněnští policisté zlikvidovali gang prodejců heroinu

V rukou brněnského policejního Toxi týmu skončila skupina dealerů heroinu. Vedla ho šedesátiletá žena, která již byla v minulosti za prodej této drogy odsouzena. Kriminalisté zjistili, že výnosný byznys organizovala spolu se svou dcerou a dalšími lidmi.

Policisté zabavili gangu 2250 dávek této tvrdé omamné látky. Představuje to asi 220 gramů heroinu za čtvrt milionu korun. Největší množství drogy zajistili policisté na ubytovně v ulici Marie Kuncové, která sloužila jako překladiště.

„V polštáři byly ukryty dvě hroudy drogy o celkové hmotnosti 189 gramů. V pokoji, kde bydlela osmatřicetiletá dcera dealerky, zasahující strážci zákona našli také dvě ponožky, ve kterých bylo ukryto celkem 354 psaníček s heroinem,“ upřesnil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zároveň policisté vtrhli do hlavního distribučního místa v ulici Cejl. „Překvapená pachatelka se snažila právě distribuovaná psaníčka spláchnout do záchodu, což se jí díky všímavé policistce nepovedlo,“ prozradil mluvčí.

„Vazebně stíháme zatím tři osoby, nejvyšší trest hrozí šedesátileté ženě za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal Šváb. Dealerka by mohla strávit ve vězení až deset let.

autor: hon
Spustit audio