Bramboráky se syrečky

Hladové krky je potřeba nasytit. „U nás jich je dost a tak vítáme každý recept ve stylu ‚za málo peněz hodně muziky’. Po bramborácích se syrečkama se u nás jen zapráší.“ Děkujeme paní Lidušce z Hodonína za recept!

Budete potřebovat:

(počty je potřeba si upravit podle počtu strávníků)

  • 5-6 větších brambor
  • 3-4 stroužky česneku
  • mléko
  • hladkou mouku
  • 2 vajíčka
  • sůl
  • majoránku
  • syrečky
  • olej na smažení

Postup:

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme do větší mísy.
  2. Přidáme mouku, mléko, vajíčka a prolisovaný česnek.
  3. Osolíme a vsypeme trochu majoránky.
  4. Směs promícháme, vznikne hustá hmota.
  5. Rozpálíme pánev a na oleji nasmažíme bramboráky.
  6. Na usmažený bramborák vložíme vždy jeden syreček a překlopíme.
  7. Podáváme teplé.