Bánovjan, který má rodný kraj v srdci. Herec Pavel Šupina si užívá Dva úplně nahé muže

15. leden 2019

Pavel Šupina vystudoval JAMU v Brně, obor Činoherní herectví. Ve Slováckém divadle působí od roku 2018.

Herec Slováckého divadla Pavel Šupina hraje s Tomášem Šulajem hlavní roli ve hře Dva úplně nazí muži.

Do Slováckého divadla zamířil rodák z Bánova po studiích na Janáčkově akademii múzických umění. „Vrátil jsem se skoro domů a jsem rád, že můžu být součásti Slováckého divadla,“ říkal Pavel Šupina v pořadu Rendez vouz.

Slzy, dojetí a pozitivní emoce. Slovácké divadlo se stalo Ježíškovým vnoučetem, divadelníci zpívali koledy

 Ježíškova vnoučata ze Slováckého divadla v Alzheimercentru ve Zlíně

Ježíškova vnoučata rozdávala radost v Alzheimercentru ve Zlíně.

Mladý herec má kromě divadla rád i folklor. „Mám rád slovácký verbuňk, našel jsem v něm strašně moc slovácké energie,“ vysvětloval Pavel Šupina.

Hra Dva úplně nazí muži popisuje vtipnou zápletku, kdy se úspěšný pařížský právník a věrný manžel jednoho dne probudí nahý vedle svého podřízeného z advokátní kanceláře. A ten je rovněž nahý. Ani jeden z nich situaci nechápe.

Hra přitom není jenom čistokrevná komedie, je i tom, jací jsou muži 21. století.

„Text mě bavil ještě před tím, než jsme začali hru zkoušet. Říkal jsem si, že to ani nemusíme hrát, stačí to divákům přečíst a budeme sledovat jejich reakce,“ říkal Pavel Šupina.

Práce na představení Pavla Šupinu nabíjela energií. „Potkali jsme se úplně super parta, byla to jedna velká radost,“ dodával mladý herec.

Jsme nazí, co budu povídat, dodával herec v rozhovoru. „Pracujeme s tím šikovně, tak aby nebylo nic vidět,“ říkal Pavel Šupina. Ten si třeba při studiu herectví říkal, že nebude hrát nahý.  „S nahotou se musí pracovat vkusně. Některé věci by měly být jenom pro galánky,“ říkal Pavel Šupina v rozhovoru.

Dva nazí muži z Uherského Hradiště

autor: Pavel Vacek
Spustit audio

Související