O pořadu Apetýt

Apetýt je stálicí brněnského vysílání

Apetýt patří mezi pořady brněnského rozhlasu k legendám. A zájem posluchačů potvrzuje, že právem.

Oceňují ho všichni, kteří se chtějí pobavit, potěšit, ale také dozvědět zajímavé a užitečné informace jak od osobností a odborníků, tak od dalších posluchačů.

Pořad Apetýt patří k rekordmanům v délce svého vysílání. Vznikl v lednu 1991 jako společný projekt stanice Regina, kam ho střídavě připravovalo brněnské a ostravské rozhlasové studio. Od roku 1994 vysílá pořad Apetýt už brněnská stanice samostatně. K magazínu vysílanému ve všední den přibyla v červnu 1999 také sobotní hodina, nyní rozšířená na hodiny dvě.

Dopolední živě vysílaná mozaika vysílaná Českého rozhlasu Brno je jedinečná šíří témat. Během dvou hodin se za mikrofonem vedle moderátorů střídají respektované osobnosti, moudří rádci i lidé ze všech končin Moravy.

První hodina Apetýtu (od 10:00) je zasvěcena vaření a poradnám. Hned na úvod má pro vás Zuzana Plíšková recepty od šikovných hospodyněk z celé Moravy, po kterých následuje tip do kuchyně z její vlastní sbírky.

Od půl jedenácté na telefonické dotazy odpovídají odborníci z nejrůznějších oborů. Na rozhlasových vlnách poradí se zdravím, pěstováním bylinek, chovem domácích zvířat, ale i reklamací zboží, finanční podporou v nouzi nebo třeba péčí o dům a zahradu.

Od jedenácti hodin patří Apetýt příjemnému setkání se zajímavými hosty. Kromě známých herců, zpěváků, vážených lékařů i cestovatelů dostávají slovo osobnosti z regionu s nevšedními osudy i pozoruhodnými zájmy a úspěchy.

Mimochodem, pořad s téměř gurmánským názvem musí uspokojit všechny smysly posluchačů – ti se díky němu už podělili o tisíce receptů na jídla či nápoje. Dosud Apetýt už třikrát vydal žádanou a úspěšnou kuchařku Apetýtu pro posluchače a fanoušky pořadu.

Za mikrofonem se nyní hlásí Marcela Antošová, Lucie Hostačná, Andrea Kratinová, Zuzana Plíšková a Jarka Vykoupilová.

Historie

 

Pořad připravují