Amolety z kysaného podmáslí

Podmáslí působí blahodárně na střevní mikroflóru. Díky tomu se pak lépe bráníme různým infekcím. V kuchyni ho můžeme samozřejmě využít různě.

Dokonce nám může posloužit jako marináda pro maso. Takto naložené maso je pak totiž křehké a nevysouší se. My jsme pro dnešní apetýtové recepty z Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku vybrali konkrétně recept na Amolety z kysaného podmáslí.  

Budete potřebovat:

  • ½ litru šlehaného podmáslí
  • 200-300 g mouky (½ polohrubé, ½ hladké)
  • 3 vejce
  • sůl
  • ½ lžičky cukru krystal
  • ½ lžičky jedlé sody

Postup:

  1. Namícháme napůl hladkou a polohrubou mouku podle potřeby, přidáme sůl a jedlou sodu, podmáslí a vejce.
  2. Těsto na amolety umícháme metličkou a necháme 10 minut odpočinout.
  3. Naběračkou nalejeme na vymaštěnou pánev a smažíme po obou stranách.
  4. Potřeme marmeládou nebo povidly a zamotáme. 
zdroj: Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku