Akce k MDŽ, kočky na Černé louce, Beatles v Opavě... Vyberte si z našich tipů

7. březen 2024

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

MDŽ na všechny možné způsoby

Mezinárodní den žen připadá každý rok na 8. března. Ačkoli mnozí mají stále tento den v živé paměti jako propagandistický svátek komunistického režimu, byl stanoven Organizací spojených národů k výročí stávky newyorských švadlen v roce 1908 a najdete jej třeba v kalendáři Francie, USA, Německa, Dánska či mnoha států Afriky.

  • Trochu netradičně, a to v rockovém duchu, můžete v pátek oslavit Mezinárodní den žen v klubu Barrák v Ostravě. Začátek koncertu tří kapel TSA, 100NA100, ALLNEVR je v 18 hodin.
    Lákavý hudební program v pátek nabízí také Kulturní a společenské středisko Střelnice v Českém Těšíně. ABBA večer začíná v 19 hodin projekcí muzikálu Mamma Mia!, poté následuje taneční zábava s hity této skupiny.
  • A konečně program zaměřený na ženské zdraví v pátek nabízí centrum Pant v Ostravě. Na besedu s gynekoložkou v rámci Dne žen bez tabu se můžete vydat na 19 hodinu.
  • V Havířově v pátek vystoupí pěvecká skupina BLAženky. Doprovodí je cimbálové muziky Jágr a Vonička. Koncert začíná v 18 hodin v sále Základní umělecké školy Leoše Janáčka.
  • V Ostravě Michálkovicích uvede Divadlo Bez Hranic komedii Carla Goldoniho Sluha dvou pánů. Začátek je v 19 hodin v Kulturním domě.
  • A zaplavat si při svitu svíček můžete v Aquaparku v Kravařích. A to mezi půl sedmou a půl devátou večerní.
Růže na klavíru (ilustrační foto)

Refresh festival
V Třinci se v sobotu můžete vydat na Refresh festival. Je určen těm, kteří se zajímají nejen o své tělo, ale i mysl a chtějí se setkat s inspirativními osobnosti. Mezi hosty se objeví například Margit Slimáková, Rostislav Václavek či Jan Rak. Festival se koná v prostorách Kulturního a vzdělávacího centra Trisia a začíná v 10 hodin dopoledne. 

Kočky na Černé louce
Ostravské výstaviště Černá louka patří o víkendu prestižní evropské výstavě a soutěži koček. Všichni obdivovatelé těchto magických tvorů jsou zváni po oba dny mezi 9. a 18. hodinou. Veškeré podrobnosti o výstavě najdete na webu cew2024.cz.

mainské mývalí kočky

Skoky na koních
Jízdárna TJ Slovan ve Frenštátě pod Radhoštěm láká na Pohár žen 2024 ve skocích na koních. Začátek je v sobotu v 9 hodin dopoledne, v neděli pak ve stejnou dobu začnou Halové závody Pony.

Pekelný hrad
Slezskoostravský hrad se v sobotu na celý den promění na hrad pekelný. Čerti a další strašidla si pro návštěvníky připravili bohatou show i soutěže pro děti. Začátek je v 10 hodin dopoledne.

Vajco
V Centru tradičních technologií v Příboře v sobotu začíná výstava s prostým názvem Vajco. Uvidíte na ní historické malované vajíčka z lašsko-valašského pomezí.

Velikonoce jsou plné tradic. Na některé jsme už ale zapomněli

Ženy sobě
To je název dodatečné nedělní oslavy Mezinárodního dne žen pod taktovkou Střediska volného času Krnov. Na aktivní odpoledne v pohybu, s přednáškami a ochutnávkami jste zváni na 13. hodinu právě do budovy Střediska volného času.

Kobeřická dvacítka
Na pohyb na čerstvém vzduchu lákají v neděli také Kobeřice na Hlučínsku. Poběží se tam už 43. ročník Kobeřické dvacítky. Zvolit ovšem můžete i mnohem kratší trasu. Prezentace závodníků začíná v 8 hodin ráno v prostorách TJ Sokol Kobeřice.

Jarní jarmark
Mlýn u vodníka Slámy v Háji ve Slezsku láká na nedělní Jarní jarmark. Ten začíná v 11 hodin dopoledne. A nakoupit si můžete už na blížící se velikonoční svátky.

Beatles v úpravě pro tři klavíry
Skladby skupiny Beatles v úpravě pro tři klavíry. To je nedělní program v opavském klubu Kupé. Od 20 hodin tam vystoupí Fischbacher trio.

Andy Warhol, The Beatles, 1980 (koláž, sítový tisk a acetát, 81,3 x 101,6 cm)
Spustit audio