Veřejnoprávní rozhlas rbb rozšířil vizuální rádio na satelitu Astra o další stanici

7. květen 2019

Posluchači a diváci se mohou těšit na vizuální informace o právě hraném interpretovi, moderátorovi ve studiu a k dispozici bude i aktuální zpravodajství z Berlína a Braniborska.

Německý veřejnoprávní rozhlas rbb nabízí od včerejšího dne vizuální rádio u své další stanice, která je dostupná prostřednictvím družice Astra, satelitní pozice 19,2 stupně východně. Jedná se konkrétně o Antenne Brandenburg. Novinku mohou využívat stejně jako v případě okruhů rbb 88.8 a Inforadio majitelé televizorů a set-top boxů s podporou technologie HbbTV, které jsou připojené k internetu. Novinka je dostupné i na platformě Amazon Fire TV.

Podle Petra Hansela, programového manažera Antenne Brandenburg, se mohou posluchači/diváci těšit na vizuální informace o právě hraném interpretovi, moderátorovi ve studiu nebo aktuální zpravodajství z Berlína a Braniborska. Vizuální rádio je důležitým prvkem také pro Český rozhlas. Veřejnoprávní médium tuto technologii nabízí u stanic Radiožurnál a Radio Wave nejen na platformě HbbTV, ale také klientům služby O2 TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související