Tenisový French Open poběží do Evropy opět zdarma v Ultra HD rozlišení

14. květen 2019

Pro příjem bude nutný satelitní komplet a možnost příjmu 4K vysílání ze satelitu Astra. Speciální program poběží znovu na pozici UHD1, která se promění na Eurosport 4K.

Tenisový French Open označovaný kvůli místu konání též jako Roland Garros budou moci vybraní čeští a slovenští diváci sledovat opět v Ultra HD/4K rozlišení, a to zcela zdarma. Nutností bude odpovídající televizor nebo set-top box a příjem ze satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra. Vyplývá to z programových plánů stanice UHD1 na květen. French Open poběží na UHD1 denně od 11 hodin dopoledne, a to od neděle 26. do neděle 9. června. Demo kanál společnosti Astra bude v danou dobu přenášet speciální vysílání Eurosportu 4K.

Vysílání UHD1 je děleno na dvě části – od pondělí do soboty, v době od 8:00 do 20:00, a v neděli od 8:00 do 14:00 je program šířen volně, ve zbytku času je pak tento obsah kódován. V průběhu kryptovaného vysílání je programové pozice využívána partnery společnosti Astra. Jedná se například o společnost ProSiebenSat.1 a její kanály ProSieben, Sat.1 nebo Kabel eins. Pro toto vysílání je nutné dekódovací zařízení placené služby HD+. Volně jsou na pozici 19,2 stupně východně šířeny i Ultra HD kanály Fashion 4K, pearl.tv 4K UHD a QVC UHD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související