Stanice Arabella HOT a Musikwelle rozšiřují od května nabídku DAB+ multiplexů v Rakousku

30. duben 2021

Rozhlasová stanice Arabella HOT v celoplošném multiplexu DAB+ Austria a programy Arabella Gold a Musikwelle v městské digitální síti pro Vídeň. Takové jsou připravované novinky pro majitele digitální rádií u našich jižních sousedů.

Arabella HOT s aktuálními světovými hity už je zařazena v celoplošné síti DAB+ Austria, oficiálně se tu měla objevit 1. května. V blízké době se mají ve Vídni rozeznít nové programy Arabella Gold a Musikwelle. Obě sítě jsou v omezené míře zachytitelné i na území České republiky, přičemž se jedná pochopitelně zejména o příhraniční oblasti – jižní Morava, Vysočina, Českobudějovicko.

Licenci novým programům udělil rakouský regulátor KommAustria. Arabella Gold jako zcela nový program má nabídnout největším hitům uplynulých let a zejména takzvaným oldies. Stanice bude cílena na posluchače ve věku od 30 do 59 let. Podle portálu RadioWoche bude podílet mluveného slova minimální, z celkového programu si vezme přibližně 15 %. Musikwelle má odstartovat v síti CityMUX Wien II do soboty.

autor: lukpo
Spustit audio

Související