Spartu čeká důležitý zápas v boji o Ligu mistrů. S Kodaní bude hrát před vyprodaným letenským stadionem

15. srpen 2023 10:00

Fotbalisté Sparty se dnes představí v odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti FC Kodaň. První utkání v Dánsku skončilo nerozhodně 0:0. Pražané budou mít tentokrát výhodu domácího prostředí. A právě na stadionu na Letné se Spartě na úvod letošní sezony daří.

V lize Pražané na svém stadionu nejprve zdolali Olomouc a poté i Pardubice a jsou v nejvyšší domácí soutěži i díky těmto výhrám stoprocentní. Navíc v obou zápasech přišlo do ochozů okolo 17 tisíc fanoušků. Ještě větší návštěva se dá očekávat na utkání proti dánskému týmu FC Kodaň, mělo by totiž být vyprodáno.

„Jednoznačně si uvědomujeme domácí sílu díky našim fanouškům. Doufám, že nás poženou tak, že pro nás bude vývoj pozitivní,“ věří kapitán Ladislav Krejčí.

Zatímco záložník a opora Pražanů Krejčí vidí v domácím prostředí jasnou výhodu, trenér Sparty Brian Priske to vnímá jinak. „Nejsem si jistý, že to je úplně výhoda. Ve výsledku je to prostě jen o hráčích, jen oni mohou zápas rozhodnout,“ říká.

Brian Priske

Že nemusí jít o výhodu, to ukazuje i fakt, že Sparta z posledních čtyř domácích zápasů v evropských pohárech dokázala vyhrát jediný. V prosinci 2021 porazila ve skupině evropské Ligy další dánský tým Bröndby.

Trenér Priske ale ví, jakou atmosféru dokážou fanoušci Sparty vytvořit. V úvodních domácích ligových zápasech byla na Letné výborná kulisa a tu by si přál i tentokrát.

„Doufám, že nám to pomůže a celý tým se bude cítit doma mnohem sebevědomější. Věřím, že ucítí, jak je nějakých těch 17 tisíc lidí žene dopředu. To jim určitě může přidat pár procent k jejich výkonu.“

Zápas o postup do 4. předkola Ligy mistrů mezi Spartou a FC Kodaň začne před zaplněnými tribunami na pražské Letné v 19 hodin. Radiožurnál Sport nabídne zápas v přímém přenosu.

Spustit audio