Sigmě vyšel ve Zlíně první poločas, rozhodla Chvátalova branka. Hanáci si upevnili pozici v šestce

16. duben 2023 13:02

Fotbalisté Olomouce se v ligové tabulce drží na příčkách zaručujících účast v nadstavbové skupině o titul. Ve 27. kole vyhráli ve Zlíně 1:0. O výsledku utkání se rozhodlo v první půli, ve které Hanáci svého soupeře jasně přehráli.

Čtěte také

„První poločas byl z naší strany možná nejhorší, co jsem tady zažil. Bez kvality, bez efektu. Olomouc prostě byla výrazně lepší. Když budu brát celý zápas, tak Olomouc si pak výsledek jen hlídala,“ nebyl po utkání spokojený trenér Zlína Pavel Vrba.

Trenér Olomouce Václav Jílek mohl být na rozdíl od svého protějšku spokojený. Jeho tým rozhodl o plném bodovém zisku už v první půli, kdy po rohovém kopu skóroval Jurav Chvátal. „Hráli jsme to, co jsme chtěli. Hráli jsme trpělivě a rychle, hodně jsme zaměstnávali obrannou linii soupeře. Hlavně v prvním poločase nám dobře zafungovaly standardky,“ těšilo Jílka.

Sigma se drží v šestce

Hanáci si vítězstvím upevnili šesté místo a od čtvrté příčky zaručující účast v evropských pohárech je v neúplné tabulce dělí dva body. Další zápas hraje Sigma v sobotu doma proti Teplicím.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související