Šéf rozhlasové rodiny Deutschlandradio: Zažíváme renesanci rádia, důležité je být na všech platformách

11. duben 2019

Deutschlandradio je velkým podporovatelem digitálního rozhlasu. Na platformě DAB+ šíří všechny své okruhy v rámci celoplošné sítě DR Deutschland.

Rozhlasová rodina Deutschlandradio dosáhla dvoumilionové denní poslechovosti. Ukázaly to aktuální výsledky Mediální analýzy, které byly publikovány v uplynulých týdnech. Stefan Raue, ředitel Deutschlandradio, konstatoval, že pro tuto skupinu stanic je důležité, aby dokázala zasáhnout posluchače na všech platformách, tedy nejen VKV, ale také na internetu, DAB+, případně mobilních aplikacích. „Zažíváme něco, čemu by se dalo říkat renesance rádia a oslovujeme široké publikum díky jasně umístěným a kvalitním nabídkám,“ uvedl Raue.

Nové způsoby distribuce se Deutschlandradiu vyplácí. Čistě digitální stanice Deutschlanfunk Nova, která VKV frekvencemi vůbec nedisponuje, se aktuálně může pochlubit v rámci měsíčních dat téměř 400 tisíci posluchači. Celoplošná stanice Deutschlandfunk Kultur se může pochlubit více než půlmilionovým publikem. „Rekordní čísla našich tří programů dokazují, že je zde velká poptávka po seriózních informacích a dění v oblasti kultury, vzdělávání a vědy a roste poptávka po nezávislé a zasvěcené žurnalistice,“ uvedl programový šéf Andreas-Peter Weber.

autor: lukpo
Spustit audio

Související