Německá stanice eoTV známá z DVB-T2 a satelitu Astra má existenční problémy, její vlastník je v insolvenci

10. květen 2019

Stanice se zaměřovala výhradně na evropskou tvorbu. V minulosti se na její obrazovce objevila produkce z Velké Británie, severských zemí nebo i seriál Řím z dílny HBO, BBC a italské Rai.

Provozovatel německé tematické televize eoTV, společnost eo Television, je v insolvenci a hledá případného nového vlastníka. Informaci přinesl ve středu portál DWDL.de. Stanice eoTV je dobře známá i českým divákům, kteří se nacházejí buďto v dosahu DVB-T2 z Německa, případně mají satelitní komplet nasměrovaný na pozici 19,2 stupně východně, která je primární pro tamní trh. V rámci DVB-T2 vysílá eoTV jako vložený kanál pro televizory a set-top boxy s podporou standardu HbbTV a je k dispozici bez geoblokace ve vysokém rozlišení obrazu.

eoTV je zkratkou pro evropské originály, respektive originální evropskou tvorbu. Cílem bylo divákům nabídnout kvalitní seriály a firmy ze zemí napříč starým kontinentem. Projekt založil bývalý manažer ProSiebenSat.1 Jürgen Hörner. Stanice nejprve vysílala jako vložené programové okno na pozici dětského kanálu RiC, později se z ní stala plnohodnotná čtyřiadvacetihodinová televize. DWDL.de připomíná, že ve vysílání se objevila mimo jiné i tvorba BBC nebo finská série Černé vdovy. Kromě klasické reklamy nabízela stanice i teleshoppingová okna.

autor: lukpo
Spustit audio

Související