Největším hitem je podle Rock Antenne skladba The Number Of The Beast od Iron Maiden

13. březen 2023

Německá rozhlasová stanice Rock Antenne, která na tamním trhu oslovuje posluchače zejména prostřednictvím pozemního digitálního vysílání DAB+, sestavila přehled 666 nejlepších rockových skladeb. V první desítce se objevili umělci jako Metallica, AC/DC, Led Zepelin nebo Black Sabath. První příčka patří legendární rockové kapele Iron Maiden.

Do hlasování se zapojili posluchači ve všech třech zemích, kde stanice působí a je aktivní zejména na poli DAB+, tedy Německu, Rakousku a Švýcarsku. „Naše rocková rodina se rozrůstá, a to mě činí neuvěřitelně hrdým. Letos poprvé hlasovalo kromě Německa a Rakouska také Švýcarsko. Byla to opět velká legrace a společně s našimi skalními fanoušky vznikla další skvělá hitparádová show,“ uvedl Guy Fränkel, výkonný ředitel Rock Antenne.

Do letošního hlasování bylo zasláno celkem 1,2 milionu hlasů a vznikl playlist, který inspiruje i hudebního ředitele Thomase Mosera. „Posluchači Rock Antenne mají ty nejlepší uši na světě, vkus a předvídavost. S konečným seznamem, který má číslo 666, máte jistotu, že na vrcholu uvidíte pouze absolutní klasiku, ale hlasující prozíravě spojili tradici s modernou,“ konstatoval Moser. V žebříčku se tak například objevili i Volbeat, Five Finger Death Punch a Nickelback.

autor: lukpo

Související