Neděle: Můj rodný dům, můj rodný kraj

25. srpen 2013

Museli jste se přestěhovat za svým partnerem, ale stále vzpomínáte na vesnici, město, kde jste vyrostli? Zavál vás osud mimo vaše rodné město, přesto vás to k němu stále táhne? Nedá vám to a čas od času se zajedete podívat na dům vašeho dětství? Dokážete se popasovat s tím, jak se změnil, zmodernizoval dům, město, kde jste dospívali?

Možná se vám poštěstilo zůstat v domě, kde jste se narodili a který si předáváte z generaci na generaci. Anebo vás historické události donutily dům, město, stát opustit a museli jste se přestěhovat. Někdy se ke stěhování uvolíme dobrovolně a přestěhujeme se ke svému životnímu partnerovi. Jak to bylo u vás a jak jste loučení se svým rodným domem, vesničkou nesli?

Své příběhy telefonujte Romaně do studia na číslo 731 800 900 nebo napište přímo sem. Pokud nepoužíváte Facebook, klikněte na oranžovou ikonu s obálkou a můžete svůj příběh odeslat přes obvyklý webový formulář.


autor: Romana Lehmannová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.