Čeští mladíci na mistrovství Evropy nezvládli zápas s Izraelem a s turnajem se loučí už po skupině

28. červen 2023, aktualizováno

Ve středu 21. června odstartovalo v Gruzii a Rumunsku fotbalové mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Na šampionátu se představí i český výběr, který ve skupině postupně narazí na Anglii, Německo a Izrael. Na turnaj odcestoval i reportér Petr Mathauser, díky kterému uslyšíte všechny zápasy českého týmu v přímém přenosu, stejně tak jako zajímavé rozhovory a zákulisní informace. Tak laďte Radiožurnál Sport během celého šampionátu.

Šampionát slouží i jako kvalifikace na letní olympiádu 2024 v Paříži. Postup si zajistí všichni semifinalisté s výjimkou Francie, která olympijské hry pořádá, a Anglie. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka zápasy základní skupiny odehrají v Batumi a Kutaisi.

Kouč Jan Suchopárek odůvodnil absenci Davida Juráska a jiných hráčů tím, že z A týmu už je cesta do mládežnické kategorie uzavřena. Tím se ale všechny ostatní týmy na Euru neřídily a na soupisku zařadily osvědčená jména.

Zápasy českého týmu:

Středa 28. června, Izrael - Česko 1:0

Čeští fotbalisté do 21 let na mistrovství Evropy v závěrečném třetím utkání skupiny C prohráli s Izraelem 0:1 a do čtvrtfinále neprošli. Svěřenci trenéra Jana Suchopárka drželi v Kutaisi až do 82. minuty postupový nerozhodný výsledek, pak se ale prosadil hlavou Omri Gandelman a poslal soupeře poprvé v historii do vyřazovací fáze.

Čtvrtek 22. června, Česko - Anglie 0:2

Čeští fotbalisté do 21 let vstoupili do mistrovství Evropy v gruzínském Batumi prohrou 0:2 s Anglií. Krátce po změně stran rozhodl Jacob Ramsey, pojistku přidal v nastavení střídající Emile Smith Rowe.

Neděle 25. června, Česko - Německo 2:1

Čeští fotbalisté do 21 let porazili ve druhém utkání na mistrovství Evropy obhájce zlata Němce 2:1 a přiblížili se postupu do čtvrtfinále.

autoři: Radiožurnál Sport , Petr Mathauser , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás