Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Cestobraní, pletení pomlázky nebo karnevaly

Máme pro vás tipy nejen na víkend ve Zlínském kraji.

Bruslení - veřejná kluziště

* U Sportovní haly v Uherském Hradišti ... do konce března 2024, vstup zdarma. Podrobnosti ZDE.

* Napajedla ... do konce března, termíny bruslení veřejnosti najdete ZDE

Tvoříme v muzeu - Pletení pomlázky

2. března, Uherské Hradiště

Ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti se od 9 hodin koná workshop, ve kterém se účastníci naučí uplést pomlázku. Kontakt, na kterém se zájemci mohou přihlásit, najdete ZDE.

Cestobraní 2024

2. března, Uherské Hradiště

V kině Hvězda v Uherském Hradišti se od 14 hodin uskuteční pátý ročník cestovatelského festivalu Cestobraní. Návštěvníkům nabídne pět nevšedních přednášek zajímavých cestovatelů ze všech koutů světa a bohatý doprovodný program včetně gastronomických zážitků nebo soutěží. Podrobný program najdete ZDE.

Letem světem s karnevalem

2. března, Zlín

V Domě kultury Zlín se od 15 hodin koná karneval s cestovatelskou tématikou pro rodiny s dětmi do cca 8 let. REzervace míst a platba je nutná předem. Více informací získáte na telefonu 602 451 605.

15. reprezentační ples Zlínska

Sobota 2. března od 19 hodin, Interhotel Zlín

Tradiční zlínský ples, který moderují Bára Kodetová a Jan Čenský. V bohatém programu vystoupí Pavel Šporcl, Jitka Zelenková, Tomáš Savka, Panorama Band Brno, Showband Pavla Březiny, Cimbálová muzika Lúčka, The Magic Sebastian a Dance Studio Starlight.

Na pohovce Jožky Kubáníka

Sobota 2. března od 19 hodin, Slovácké divadlo Uherské Hradiště

Živé natáčení pořadu Českého rozhlasu Zlín Na pohovce Jožky Kubáníka, kterého se tentokrát zúčastní herec Tom Šulaj a Kvízová dáma z televizní soutěže Na lovu Dagmar Jandová. Nebude chybět Cimbálová muzika Cifra a sbor Viva la Musica.

Dětský karneval s herci

3. března, Zlín

Ve foyeru Městského divadla Zlín se od 14:30 uskuteční dětský karneval s herci z Pohádky o stvoření. Na návštěvníky čeká bohatý program plný her, tance a písniček. 

Zábaviště pro sviště

do 3. března, Uherský Brod

V Galerii Panský dům je otevřena zábavná herna pro děti s obrázky ilustrátorky Venduly Hegerové. Je plná interaktivních her a úkolů, při kterých se děti  nejen pobaví, ale také se dozví a naučí spoustu věcí. Otevřeno je v po-pá od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin. V sobotu a v neděli od 13 do 17 hodin.

Nabízíme reportáž a fotografie ze Zábaviště v době, kdy si ho přišly vyzkoušet děti z mateřské školy na Mariánském náměstí:

Výstava Baťa: 130 let poté

od 5. března do 14. dubna, Zlín

V Kolektivním domě ve Zlíně je připravena unikátní výstava ke 130. výročí založení firmy Baťa a 100. výročí filmové tvorby ve Zlíně. Na ní budou k vidění vybrané černobílé snímky z originálního baťovského fotoalba z roku 1919 - za pomocí umělé inteligence v barvě a v pohybu. Bude možné si také poslechnout některé unikátní reportáže Českého rozhlasu Zlín. Součástí bude i virtuální zaměstnanech firmy Baťa, který bude odpovídat na otázky návštěvníků -  jeho podobu, hlas i reakce vytvořila podle dostupných informací a dobových nahrávek, záznamů a fotografií umělá inteligence. V rámci této výstavy jsou připraveny i zajímavé doprovodné akce: 5. března v 17 hodin beseda s odborníky s názem Máme se bát AI? Další doprovodný program a podrobné informace najdete ZDE.

Ofreus v podsvětí

5. března v 19 hodin, Kroměříž

V divadelním sále Domu kultury v Kroměříži bude uvedena slavná opereta, ve které autor s humorem zpracovává milostné pletky nevěrné Eurydiky a bájného pěvce Orfea. Vystoupí studenti pěveckého oddělení a symfonický orchestr Konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži.

Procházka (ilustrační foto)

Tipy na výlet

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete na rozhl.as/TipyNaVyletZL.

Živá hudba v Luhačovicích

téměř každý večer od 19 hodin, Kulturní a kongresové centrum Elektra v Luhačovicích (Restaurace a diskotéka)

Možnost zatančit si a pobavit se nejen pro lázeňské hosty. 

Evropa z ptačí perspektivy

do 17. března, Kroměříž

V Muzeu Kroměřížska na Velkém náměstí v Kroměříži je k vidění putovní výstava dronových fotografií Tomáše Neuwirtha s názvem Evropa z ptačí perspektivy.

Sopka les prales

do 17. března, Zlín

Interaktivní výstava celosvětově uznávané české animátorky, ilustrátorky a fotografky Elišky Podzimkové. V sálech zlínského zámku bude například možné pomocí mobilního telefonu nebo tabletu rozpohybovat její grafiky inspirované filipínskými rostlinami a živočichy z ostrova Negros, k vidění budou i obrázky z nového vydání Malého prince. Součástí výstavy bude i doprovodný program, který najdete ZDE.

Alfons Mucha – výstava šperků a umění

Čtěte také

do 28. března, Zlín

V Galerii Desítka v Obchodním domě Zlín je k vidění unikátní výstava secesního umělce Alfonse Muchy, na které návštěvníci mohou vidět více než 100 jeho děl – slavné plakáty i litografie, ale i osobní věci nebo šperky.

Perníkářství na Valašsku

do 21. dubna 2024, Zámek Kinských (Valašské Meziříčí)

Výstava, která přibližuje historii perníku a perníkářského řemesla, ale také současnost zdobeného perníku v regionu. Na výstavě se návštěvníci seznámí s přípravou perníkového těsta v minulosti a se starobylým perníkářským řemeslem, jehož připomínkou jsou vzácné dřevěné formy na tvarování perníků. Pozvánkou může být i reportáž z této výstavy:

Retrogaming

do 24. dubna, zámek Vsetín

V přízemí vsetínského zámku je připravena výstava, která návštěvníky zavede do světa počítačů a počítačových her. Představuje nejrůznější herní techniku od 80. let minulého století, a to jak československou, tak i zahraniční. Návštěvníci si ji můžou nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet. 

Hasičské muzeum

Čtěte také

otevřeno nově od 7. ledna, Luhačovice

Na Masarykově ulici v Luhačovicích je nově otevřeno muzeum, ve kterém je k vidění rozsáhlá sbírka všeho, co souvisí s hasiči. Otevřeno je od středy do neděle od 9 do 16 hodin.

Spustit audio

Související