Most přes řeku Moravu v Napajedlích půjde k zemi a bude se stavět nový. Hlavně místní obyvatele čeká rok a půl komplikací

9. únor 2024 10:52

Od začátku března čekají obyvatele Napajedel na Zlínsku velké nepříjemnosti. Od 3. března 2024 se na rok a půl přeruší hlavní příjezd do centra města. Most, který je jedinou spojnicí mezi pravým a levým břehem i pro pěší, čeká demolice.

V Napajedlích se blíží čas dramatických změn. Starý most přes řeku Moravu, který spojuje obě strany města, je v havarijním stavu. Čeká ho proto demolice a na jeho místě bude postaven nový. To však ale pro místní obyvatele i projíždějící znamená velké problémy.

Na jedné straně řeky Moravy totiž leží centrum města a obytná část, zatímco na druhém břehu se nachází klíčové dopravní uzly, jako jsou autobusové a vlakové nádraží, hlavní silnice směrem do Uherského Hradiště a sídlo největšího zaměstnavatele, společnosti Fatra.

Jenže zároveň už na druhém konci města pracuje Ředitelství silnic a dálnic na stavbě dálničního mostu a nachází se tu už nyní problematický kruhový objezd. 

Informace pro motoristy o významných dopravních stavbách a rekonstrukcích komunikací ve Zlínském kraji najdete ZDE.

Jak tedy bude fungovat doprava mezi pravým a levým břehem Napajedel?

Pro motoristy bude část dopravy vedena kolem Fatry, druhý směr povede středem města. Půjde tedy o dvě souběžné komunikace, které se budou potkávat na kruhovém objezdu, který je už nyní pro řidiče problematickým místem.

Velký problém pak budou mít hlavně místní obyvatelé při cestách do práce nebo do školy. Bude sice zavedena kyvadlová doprava na vlakové a autobusové nádraží, ta ale bude také jezdit přes zmiňovaný kruhový objezd a bude zpoplatněná.

Podrobnosti zjišťovala redaktorka Českého rozhlasu Zlín Blanka Kovandová a poslechnout si je můžete v reportáži.

Napajedla most

Podrobné informace jsou na webových stránkách města Napajedla.

Spustit audio

Související