Firma chce v Holešově investovat 2,5 miliardy. Bude vyrábět potraviny a využije při tom chov ryb

9. duben 2018 15:20

Zlínský kraj chce prodat pozemky v holešovské zóně za 66,5 milionů korun firmě taneco. Firma tam za 2,5 miliardy vybuduje potravinářský závod, nabídne 378 míst.

„Firma chce na tomto pozemku postavit závod na výrobu a zpracování potravin využívající principy akvaponického chovu ryb a pěstování zeleniny. Jedná se o uzavřený systém s celoročně řízeným klimatem, fungujícím na principu vzájemné recirkulace zdrojů mezi rybami a rostlinami,“ uvedl lidovecký hejtman Jiří Čunek.

Zahájení stavebních prací se v první etapě předpokládá v roce 2020, uvedení do provozu v roce 2022. Zahájení druhé etapy výstavby je předpokládáno v roce 2023, uvedení do provozu koncem roku 2025.

Podpis smlouvy bude podmíněn poskytnutím souhlasu Ministerstva průmyslu a obchodu prostřednictvím agentury CzechInvest, z důvodu dotačních podmínek projektu Strategické průmyslové zóny Holešov.

Krajští radní dále schválili záměr prodeje pozemku v holešovské zóně o výměře 12.310 metrů čtverečních společnosti Suntel Steel. Firma chce v budoucnu v zóně vybudovat provozovnu zaměřenou na vývoj, výrobu a uskladnění ocelových konstrukcí pro telekomunikační společnosti.

Základní infrastruktura zóny, která měla být jedním z největších průmyslových parků v zemi, byla dokončena v roce 2009. Její příprava stála 1,7 miliardy korun. Investoři měli vytvořit asi 12 000 pracovních míst, pracuje zde ale zatím jen několik stovek lidí.

Související