V Holešově začala stavba moderního nádraží. Cestující čekají půlroční komplikace

V Holešově dnes začala dlouho plánovaná kompletní přestavba autobusového nádraží na moderní dopravní terminál.

Proměna nádraží přijde na téměř 28 milionů korun bez DPH, až 90 procent z této částky asi pokryje dotace z ministerstva dopravy. „Hotovo by mělo být na konci srpna,“ řekl starosta Rudolf Seifert (TOP 09).

Stavbaři nyní na místě pracují na vytvoření koridorů pro pěší, které mají zajistit jejich bezpečnost při procházení staveništěm. "Od města povedou kolem gymnázia a ze sídliště po chodníčku kolem odborného učiliště, aby se lidé dostali na vlakové nádraží. Autobusy zastavují na Palackého ulici, už jsou tam vyznačená místa pro stání. Směrem od Zlína jsou dvě vytvořena naproti gymnázia, směrem od Kroměříže jsou vytvořena tři u odborného učiliště," uvedl starosta.

Nová podoba nádraží v Holešově

Díky úpravám vznikne dopravní terminál, který propojí autobusové a vlakové nádraží. Cestující budou mít k dispozici nová nástupiště, nad prvním a druhým nástupištěm bude střecha. Chodníky a zastřešením budou propojeny autobusové a vlakové nádraží.

Na obou budou osazeny světelné panely s informacemi o odjezdech autobusů a vlaků. Počítá se i s vybudováním nového osvětlení, rozšířením počtu parkovacích míst pro osobní vozidla a stání pro cyklisty.

Z měst ve Zlínském kraji již má dopravní terminál například Bystřice pod Hostýnem. Uherský Brod otevřel předloni v dubnu dopravní terminál, který propojuje autobusovou, železniční, městskou hromadnou, osobní automobilovou i pěší dopravu. Modernizace vlakového a autobusového nádraží se připravuje také v krajském Zlíně, Vsetíně nebo Valašském Meziříčí.

Zahájení prací v Holešově
autor: pes

Související