Zpravodajský portál iROZHLAS je nově k dispozici i přes HbbTV

23. březen 2023

Český rozhlas zprovoznil v úterý 21. března na platformě HbbTV, tzv. virtuální červené tlačítko, aplikaci, která umožňuje číst články ze zpravodajského portálu iROZHLAS i na velkých obrazovkách. Ke službě lze přistupovat z pozemního vysílání DVB-T2, satelitu Astra 3B a vybraných operátorů kabelové televize.

Veřejnoprávní rozhlas rozšiřuje přístup ke svému zpravodajskému portálu. iROZHLAS už si mohou zájemci číst nejen na webu, případně prostřednictvím mobilní aplikace, ale přímo také na velké televizní obrazovce. Kromě samotných článků je k dispozici také poslech stanic Radiožurnál a Plus. Užitečným vylepšením je také přístup k takzvanému caruselu, tedy automatické rotaci článků přes celou obrazovku bez nutnosti dalšího zásahu.

Český rozhlas tak vylepšuje přístup k obsahu pro své koncesionáře na všech platformách. Doposud přes HbbTV byl k dispozici audio portál mujRozhlas nebo koncerty Symfonického orchestru ČRo. U stanic Radiožurnál a Radio Wave je k dispozici také vizuální portál složený z některých grafických a informačních prvků. Český rozhlas zprovozní také iROZHLAS na dalších platformách, jako jsou televizory LG a Samsung Tizen nebo OS Android TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související