Znojemské šulánky
Recept od Anny Černé, která pracuje jako kuchařka na Středním odborném učilišti a střední odborné škole Přímětická ve Znojmě. Tento recept je vzpomínkou na slávu znojemských okurek, které v něm hrají hlavní roli.
Budete potřebovat:
sklenice menších nakládaných okurek
500 g mletého masa
sůl, pepř
koření dle chuti
1 vejce
trochu strouhanky
Postup:
1. Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem a koření, případně přidáme trochu strouhanky.
2. Každou okurku zvlášť obalíme masovou směsí.
3. Šulánky můžeme poté péct na plechu vyloženém pečicím papírem při 180-200 stupních asi 10-12 minut, navíc je můžeme posypat sýrem.
4. Lze je ale také obalit v trojobalu a smažit.
5. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.