Žmolkovica
Vyzkoušejte recept od Anny Kubáníkové z Vápenic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
litr calvadosu
250 g cukru
100 g nadrobno nakrájené slaniny (méně prorostlé)
trochu vody
Postup:
1. Cukr necháme zkaramelizovat, nalijeme do něj pálenku a podle potřeby a chuti naředíme trochou vody.
2. Vedle na pánvi opražíme slaninu a společně s tukem vmícháme do ochuceného calvadosu.
3. Pijeme co nejteplejší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…
Jan Pokorný, moderátor


Tulák po hvězdách
Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.