Změna v městské dopravě ve Zlíně. Linka k zoologické zahradě začne jezdit od začátku dubna

Dlouho plánovaná změna v linkovém vedení MHD ve Zlíně k zoologické zahradě Lešná bude spuštěna k 1. dubnu.

Jak Českému rozhlasu Zlín potvrdil mluvčí Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota, začnou od dubna do místní části Štípa a Kostelec zajíždět trolejbusové linky s alternativním bateriovým pohonem číslo 4 a 5.

U zoologické zahrady bude zajištěn přestup pro obyvatele Velíkové novou autobusovou linkou číslo 46.

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO), která zajišťuje MHD ve Zlíně a okolí, přepravila loni 32 288 milionu cestujících. Meziročně je to o 629 000 lidí více. Mírný nárůst počtu cestujících zaznamenal dopravce už třetím rokem, v roce 2016 přepravila společnost 31 489 milionu lidí.

Trolejbus 30 Tr, který bude jezdit na lince k zoologické zahradě, je dlouhý 12,180 metru, široký 2,55 metru. Je nízkopodlažní, klimatizovaný, má 22 míst k sezení a 58 míst k stání, mohou v něm být přepravovány současně až dva invalidní vozíky.

Větší počet dveří by měl urychlit nástup a výstup cestujících na zastávkách. Vůz funguje jako trolejbus, ale je vybaven trakčními bateriemi, které umožní jeho jízdu na vzdálenost až 12 kilometrů mimo trolejové vedení. Při návratu pod troleje se baterie během jízdy opět dobíjejí.

autor: Tomáš Patrick Hyánek
Spustit audio

Související