Zloději Octavií způsobili škodu přes dva a půl milionu. Pěti lidem z Valašskomeziříčska hrozí až 8 let vězení

Za krádeže osobních aut zlínští kriminalisté navrhli obžalovat pětici lidí z Valašskomeziříčska. Ti podle policistů loni v létě odcizili nebo se pokusili ukrást dvacet čtyři vozů Škoda Octavia.

Čtyři muži a jedna žena způsobili škodu přesahující dva a půl milionu korun. Podle mluvčí krajského policejního ředitelství Lenky Javorkové, jim v případě uznání viny hrozí až osm let vězení.

Podle mluvčí zmizela auta nejen ve Zlínském kraji, například v Holešově, Napajedlech, Zlíně, Valašském Meziříčí, Zubří, Vsetíně nebo Bystřici pod Hostýnem, ale i v jiných krajích. Odcizena byla v Prostějově a Frýdku - Místku.

"Kradená auta většinou končila v průmyslovém objektu ve Valašském Meziříčí, který si hlavní organizátor společně se svojí přítelkyní za tímto účelem pronajali. Obvinění auta rozebírali na náhradní díly, které dál prodávali," uvedla Javorková.

Hlavní organizátor už byl podle ní za krádeže vozidel trestaný, z vězení se vrátil v roce 2014. Kriminalisté ho nyní kromě krádeže obvinili i z neoprávněného užívaní a poškození cizí věci.

"Ze stejných trestných činů obvinili i čtyřiačtyřicetiletého muže, oběma hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Další členové skupiny mohou jít v případě prokázání viny do vězení na pět let," uvedla Javorková.

autor: Libor Netopil

Související