Zlínský triatlonista Petr Vabroušek uspěl v maratonské výzvě. V sedmi závodech na sedmi kontinentech skončil druhý

Za sedm dní běželi závodníci sedm závodů na sedm kontinentech.

V rámci projektu World Marathon Challenge zkušeného vytrvalce doprovodil jeho 19letý syn Filip, který v každé destinaci běžel poloviční trať.

Zlínský triatlonista Petr Vabroušek v závodě skončil druhý, jeho syn Filip svoji kategorii vyhrál

Závod začal na Antarktidě, pokračoval v Kapském Městě, pak v australském Perthu, Dubaji, Madridu, chilském Santiagu a končil v Miami.

Výsledky závodu World Marathon Challenge

"Na start posledního maratonu jsme sice nastupovali už v mírném stadiu rozkladu, ale vidina blížícího se konce a noci strávené v posteli nás hnala rychle dopředu," uvedl na svém facebookovém profilu pětačtyřicetiletý zlínský sportovec.

Jeho průměr v sedmi maratonech, mezi nimiž běžci absolvovali náročné přelety, činil 3:16:53. Na Wardiana ztratil v součtu přes dvě hodiny a osm minut. Vousatý Američan měl průměr 2:58:30. Nejrychlejší byl v Perthu, kde zvítězil za 2:50:16. Závod dokončilo 23 mužů a 13 žen.

Petr Vabroušek už se extrémní série jednou zúčastnil.

V roce 2017 skončil druhý v čase, ve kterém by všechny ostatní ročníky vyhrál. Tehdy ho překonal pouze Američan Michael Wardian, který ustanovil světový rekord, když mu jeden maraton trval v průměru 2 hodiny a 45 minut.

Spustit audio

Související