Zlínské autobusové nádraží snad bude konečně vypadat lépe

22. červen 2021

Provozovatel autobusového nádraží ve Zlíně začne v tomto týdnu s čištěním a údržbou. Jako první by to měly být nátěry konstrukcí a stěn. Řešit se má i situace s bezdomovci.

Termín do konce června mají radní Zlínského kraje na uzavření nové smlouvy s provozovatelem autobusového nádraží ve Zlíně. Krajský úřad platí společnosti Z-Group za vjezdy autobusů. Požaduje za to ale zlepšení prostředí pro cestující a návštěvníky města.

Čtěte také

Podle mluvčího společnosti Z-Group Miroslava Slaného začnou drobné úpravy nádraží už v následujících dnech. Mělo by se jednat o nátěry konstrukcí a stěn. Firma, která objekty vlastní, se zavázala, že bude nádraží udržovat do zahájení kompletní rekonstrukce.

Podle kapacit dodavatelů pak podle Slaného budou pokračovat větší úpravy, jako výměny a doplnění obkladů a opravy vnějšího pláště budov.

Nová smlouva se Zlínským krajem je těsně před podpisem. Řekl to Českému rozhlasu Zlín náměstek hejtmana Radek Doležel (ANO).

Situaci ohledně plánované údržby a následné rekonstrukce zlínského autobusového nádraží shrnul v rozhovoru redaktor Roman Verner.

Spustit audio

Související