Zlínská zoologická zahrada spustila projekt na podporu zahrad na Ukrajině

15. březen 2022

Projekt na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám spustila zlínská zoo. Volně navazuje na oblíbený poukaz „Mám zvíře na víkend“, který pomohl zlínské zoo v období epidemie koronaviru.

Zlínská zoologická zahrada 15. března spustila projekt na podporu zahrad na Ukrajině. Lidé mohou koupit krmení pro vybrané skupiny zvířat. Za peníze zlínská zoo nakoupí podle mluvčí zahrady Romany Mikešové krmení a vybavení a předá pro doručení zoologickým zahradám na Ukrajinu. Zájemci mohou vybírat z pěti druhů poukazů, jejich zakoupením přispějí na krmení pro slony, žirafy, opice, papoušky nebo šelmy.

„Situace v ukrajinských zoologických zahradách je opravdu vážná, trpí zvířata i jejich chovatelé. Rozhodli jsme se podat další pomocnou ruku, a kromě podpory finanční sbírky, která probíhá pod záštitou pražské zoo, přicházíme s vlastním projektem, " uvedla mluvčí.

Projekt volně navazuje na oblíbený poukaz „Mám zvíře na víkend“, který pomohl zlínské zoo v období epidemie koronaviru. Tentokrát však lidé podpoří nakrmení vybraných skupin zvířat v ukrajinských zoo. Zájemci mohou vybírat z pěti druhů poukazů, jejich zakoupením přispějí na krmení pro slony, žirafy, opice, papoušky nebo šelmy. Příspěvek na krmení se pohybuje od 200 do 1 000 korun, souvisí přímo s náklady na výživu zvířete nebo dané skupiny. Např. nejvyšší částka 1 000 korun zajistí krmení pro 1 slona na 5 dnů.

autoři: Tomáš Fránek , Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související