Zlínská radnice dá lidem nad 70 let respirátory zdarma, chirurgické roušky dostanou i sociálně slabí ve Vsetíně

27. únor 2021 21:02

Každý obyvatel Zlína starší sedmdesáti let dostane zdarma od města pět nanorespirátorů. Podle primátora Jiřího Korce z hnutí ANO jich dostali padesát tisíc od místní firmy SPUR, dalších bezmála osmnáct tisíc magistrát dokoupil.

Čtěte také

"Na začátku týdne jsem oslovil zlínského výrobce respirátorů, společnost Spur, s žádostí o informaci, v jakém termínu a za jakých podmínek by nám mohli dodat 67 500 kusů respirátorů. Generální ředitel a zastupitel města Tomáš Dudák nám vyšel maximálně vstříc a společnost Spur nám tak darovala 50 000 nanorespirátorů kategorie FFP2, které nám dodala již ve středu," uvedl primátor. Dalších 17 500 respirátorů stejné kategorie město koupilo.

Zaměstnanci magistrátu hned začali respirátory balit do sáčků po pěti kusech, ve čtvrtek se začaly rozvážet do domů s byty zvláštního určení a devíti poskytovatelům pobytových služeb. Od pondělí se budou respirátory distribuovat prostřednictvím České pošty do schránek všem zlínským občanům starším 70 let.

Vsetínská radnice věnovala 4 000 jednorázových chirurgických roušek prostřednictvím úřadu práce sociálně slabým ve městě. "Před podzimními krajskými volbami distribuovalo ministerstvo vnitra chirurgické roušky pro potřeby volebních komisí. Z těchto dodaných roušek zůstaly zásoby, které jsme se rozhodli věnovat sociálně slabým a potřebným, i kvůli nastávajícím vládním změnám v hygienických opatřeních," uvedl vsetínský starosta Jiří Růžička (KDU-ČSL).

 

autoři: Roman Verner , Růžena Vorlová | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související