Zlínská nemocnice zrušila odběrovou ambulanci, zájem lidí o dobrovolné testování klesá

Ve zlínské nemocnici zrušili 1. února odběrovou ambulanci na testování na koronavirus. Zájemce o antigenní testování i PCR testy totiž zvládají testovat v odběrovém stanu.

Zájem lidí o dobrovolné testování na koronavirus klesá. Zlínská nemocnice proto zrušila odběrovou ambulanci, potvrdil to mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Zájemci ze Zlína a okolí ale stále mohou využít odběrový stan u sídle zdravotnické záchranné služby. Menší zájem lidí potvrdil taky jednatel společnosti Vaše laboratoře Jaroslav Loucký. Podle něj je ale teď zájem o antigenní testování ve firmách nebo ve městech. Nově proto zřídili mobilní odběrový tým.

Ve všech čtyřech nemocnicích týdně otestují zhruba 3 až 3 a půl tisíce zájemců. Rezervační systémy v nemocnicích jsou stále volné a dostupné. Jejich seznam najdete ZDE.

Podle nového opatření Ministerstva zdravotnictví se lidé mohou zdarma otestovat antigenními testy každé tři dny. Za test se neplatí, lidé si musí přinést pouze kartičku zdravotní pojišťovny a výsledek testu dostanou lidé do třiceti minut.

Rezervační systémy v nemocnicích jsou v prvním únorovém týdnu stále volné a dostupné.

 

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související