Zlín - Sparta

22. březen 2006

Hokejisté Znojma a Sparty mají mečbol ve čtvrtfinálových sériích play-off. Oba týmy dokázaly pokořit své soupeře na jejich ledě. Znojmo vyhrálo 2:0 ve Vítkovicích, Sparta pak 1:0 ve Zlíně. Duel HC Hamé a Sparty má zajímavý průběh. Pražané prohrávali 0:2 na zápasy, aby po třech výhrách v řadě otočili sérii na 3:2. Jedinou branku včerejšího zápasu dal Ondřej Kratěna.

"Já myslím, že to bylo tím, jak jsme k tomu utkání přisoupili my, jak jsme v tom utkání hráli my, protože my jsme hráli velmi aktivně, dobře jsme bruslili a nepouštěli jsem je do šancí. Do těch co jsme je pustili tak to odchytal Petr Bříza naprosto skvostně." - říká Ondřej Kratěna.

Často se stávalo, že Zlín neměl clonícího hráče. Při střelách Bříza všechno viděl. "Já myslím, že to bylo naprosto skvělý. Samozřejmě pomohli mu k tomu i všichni ostatní. Obránci mu skvěle čistili před bránou a vyšlo to." - dodává Kratěna.

Zkušený zlínský obránce Martin Hamrlík po zápase žehral na to, že Hamé opustilo potřebné štěstí. Často při střelách ze zlínského mužstva nikdo neclonil. "Já si myslím, že ti co tam mají být někdy tam byli a někdy ne. Myslím, že jsme do toho dali všechno." - říká Martin Hamrlík.

Hamrlíkova kolegu z obranné dvojice Miroslava Blaťáka nejvíce mrzelo, že Zlín nedal první gól. "Věřím tomu, že kdybychom dali první gól tak se zvedneme." - říká Miroslav Blaťák. "Kritický moment byl, když zahoukala poslední siréna. Minulý rok jsme hráli proti Vítkovicím taky jsme prohrávali 3:1 na zápasy a otočili jsme to. Takže my ještě jednoznačně nic neházíme za hlavu. Pořád je to otevřené a oni budou hrát doma a budou se muset předvést. Snad budeme mít štěstí a udeříme."

autor: pes
Spustit audio