Zlín se do ligy vrací po 6 letech. Na úvod ho čeká zaplněný Ďolíček

25. červenec 2015

Po šesti letech si zahraje naši nejvyšší fotbalovou soutěž Zlín. K nejvýraznějším posilám by měli patřit hráč reprezentační jednadvacítky Jakub Jugas, Tomáš Janíček z Karviné a Štěpán Koreš, který je v mužstvu na hostování z pražské Slavie. Osa týmu by ale měla zůstat stejná jako v loňské druholigové sezoně.

„Věřím, že Hájek bude lepší a lepší. Je to mladý stoper, který má veškeré dispozice. Diego Živulič, ve chvíli, kdy se uzdraví a dožene tréninkové manko, bude znovu osou,“ plánuje Bohumil Páník.

„Máme tam dva útočníky, kteří se dobře doplňují a dokonce střílí góly,“ chválí trenér Zlína Tomáše Poznara a Lukáše Železníka. První jmenovaný dal v přípravných zápasech 5 gólů, druhý o jeden méně. Tým bude na oba hodně spoléhat.

Zlínští fanoušci jsou na nejvyšší soutěž po šestiletém půstu hodně natěšení, znát to bylo i na návštěvách v přípravě. „Je to pro nás zavazující. Je spousta prodaných permanentek. Divák se těší, my se těšíme na diváky a budeme jim chtít odevzdat to nejlepší,“ slibuje kouč.

O první prvoligové body budou „ševci“ hrát v neděli na hřišti pražských Bohemians v zápase, který náš web vysílá v přímém přenosu na streamu. „Klokani“ jsou jednoznačným favoritem, trenér Páník ale věří, že Moravané dokážou bodovat.

„Očekávám, že přijde hodně diváků. Bohemka je specifický klub s obrovským fanouškovským zázemím. Věřím, že fotbalová atmosféra bude excelentní, naši hráči půjdou do boje a fanoušci jim pomůžou k maximálnímu výkonu,“ těší se na vstup do Synot ligy Bohumil Páník.

autoři: tpe , vman
Spustit audio