Zlín koupí podzemní chodbu z baťovské éry. Umožní to rekonstrukci frekventované křižovatky ulic Mostní a Březnická.

27. červen 2018 14:16

Zlínská radnice odkoupí za 4,5 milionu chodbu z protileteckého krytu, která vede pod křižovatkou ulic Mostní a Březnická.

Rozhodli o tom zastupitelé města. Chodba z baťovské éry patřila do majetku bývalého podniku SVIT a vlastnické vztahy komplikovaly plánovanou rekonstrukci křižovatky. Odkoupení pozemku s chodbou vyjde magistrát na čtyři a půl milionu korun, uvedl jeho mluvčí Zdeněk Dvořák.

Podzemní chodba sloužila pro případnou evakuaci zaměstnanců baťovského areálu, vyúsťuje nedaleko sportovní haly Euronics. Radnice chce získat do svého majetku zhruba půlkilometrový úsek chodby, mimo jiné proto, aby měla v místě křižovatky vyřešené majetkové vztahy.

Příprava rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnická by mohla být hotová na podzim příštího roku. Stavební práce chce město zahájit v roce 2020. Počítají s narovnáním Mostní ulice, která by se napojila na Březnickou ulici v úrovni odbočky k hotelu Moskva.

Přibudou odbočovací pruhy, dvě zastávky MHD a cyklostezka, povoz budou řídit semafory. Podle radního Josefa Nováka /STAN/ jde o dopravně velmi frekventované místo, zejména v době ranní dopravní špičky. "Úsek je nutné lépe zprůjezdnit i kvůli akcím na nedalekém stadionu a ve sportovní hale," uvedl Novák.

autoři: Libor Netopil , Tomáš Fránek

Související