Zlechov, Štípa, Uherský Ostroh a Tesák. Podívejte se, kde vás mohou čekat komplikace na silnicích

19. březen 2018

Cestování po Zlínském kraji mohou v tomto týdnu zkomplikovat částečné i úplné uzavírky silnic. Český rozhlas Zlín proto přináší aktuální přehled o dopravní situaci v regionu.

Dlouhá objízdná trasa čeká na řidiče nákladních automobilů kvůli rekonstrukci silnice mezi Chvalčovem a Tesákem na Kroměřížsku. Objížďka bude dlouhá třicet pět kilometrů.

Úplná uzavírka platí ode dneška i na dalších místech. Ve Zlechově na Uherskohradišťsku se opravuje průtah, objížďka vede přes Buchlovice. Úplná uzavírka potrvá do poloviny července. Do Zlechova budou jezdit jen autobusy linkové dopravy a záchranáři.

Rekonstrukce průtahu začala loni v září. Přijde na třiadvacet milionů korun. Silničáři opraví úsek dlouhý přes dvanáct set metrů.

Parkujte u domů, dostanete peníze. Otrokovice chtějí uvolnit ucpané ulice

Parkování (ilustrační foto)

Radnice v Otrokovicích na Zlínsku přispěje lidem na budování parkovacích míst.

Ve Zlíně-Štípě zase opravují ulici Zámecká. Silnici třetí třídy je nutné objíždět do září po ulicích Nová cesta a Lešenská. Kromě nového povrchu vybudují dělníci také kanalizaci, chodníky nebo zastávky městské dopravy. Rekonstrukce za dvacet sedm milionů korun skončí v polovině října.

Dopravní komplikace přinese i dnes zahajovaná rekonstrukce autobusového nádraží v Holešově na Kroměřížsku. Cestující budou nastupovat a vystupovat na provizorních zastávkách.

Částečná uzavírka platí ode dneška také v Hovězí na Zlínsku, kde opravují průtah. Provoz jedním pruhem tam řídí semafory. Nákladní auta nesmějí na silnici mezi Velkými Karlovice a Solání na Vsetínsku. Objížďka vede přes Bumbálku, Prostřední Bečvu a Hutisko-Solanec.

Od čtvrtka 22. března se na dva měsíce zahustí provoz v Uherském Ostrohu a to kvůli opravám silnice první třídy číslo 54 v Blatnici pod svatým Antonínkem. Objízdná trasa pro osobní auta vede právě přes Uherský Ostroh.

autor: pes
Spustit audio

Související