Žemlový knedlík s brusinkami

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
6-7 rohlíků
cibule
2 lžíce másla
čtvrt litru mléka
3 vejce
sůl, pepř
40 g sušených brusinek
nasekaná petrželka
špetka muškátového oříšku

Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, cibuli na másle zpěníme a přidáme do mísy k rohlíkům.

2. Žloutky vyšleháme s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem a směs přilijeme do mísy.

3. Přidáme petrželku a promícháme. Necháme asi půl hodiny odpočívat.

4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme spolu s brusinkami k základu na knedlíky.

5. Vytvarujeme šišku a zabalíme do velkého kusu potravinové fólie, jejíž konce zavážeme. Pak šišku zabalíme ještě do ubrousku a konce znovu zavážeme.

6. Vaříme ve velkém hrnci asi 25 minut. Knedlík opatrně rozbalíme a krájíme na plátky.

autor: Zuzana Plíšková