Žemlový knedlík s brusinkami
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
6-7 rohlíků
cibule
2 lžíce másla
čtvrt litru mléka
3 vejce
sůl, pepř
40 g sušených brusinek
nasekaná petrželka
špetka muškátového oříšku
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, cibuli na másle zpěníme a přidáme do mísy k rohlíkům.
2. Žloutky vyšleháme s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem a směs přilijeme do mísy.
3. Přidáme petrželku a promícháme. Necháme asi půl hodiny odpočívat.
4. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme spolu s brusinkami k základu na knedlíky.
5. Vytvarujeme šišku a zabalíme do velkého kusu potravinové fólie, jejíž konce zavážeme. Pak šišku zabalíme ještě do ubrousku a konce znovu zavážeme.
6. Vaříme ve velkém hrnci asi 25 minut. Knedlík opatrně rozbalíme a krájíme na plátky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka