Ze Zlína do Přerova Leo Expressem už jen do konce měsíce. Pak dopravce spoje zruší

14. únor 2020 06:05

Cestující ze Zlínska nebudou moct od března využívat službu Leo Expressu, která jim zajišťovala odvoz na vlakové spoje do Přerova.

Soukromý dopravce Leo Express od března zruší minibusovou dopravu. Ta cestujícím ze Zlína a okolí zajišťuje spojení na vlaky v Přerově. Služba na Zlínsku funguje od roku 2017. Nyní denně nabízí sedm spojů ze Zlína do Přerova a zpět.

Čtěte také

„Asi přestaneme používat Leo Express, protože to bylo pro nás zásadní, toto spojení. Na vlak buď, do Otrokovic, nebo do Přerova. Za mě je to špatně,“ říká Radek Šanbergr, který ze Zlína jezdí čtyřikrát měsíčně pracovně do Prahy.

Dopravce službu ruší, protože byla málo zisková. „Leo Express je za loňský rok v provozním zisku ve výši desítek milionů korun, na kterém se minibusová služba podílela jen minimálně a vázala kapacity, které chceme využít k dalšímu rozvoji a získání dalších regionálních tratí,“ vysvětlil pro Český rozhlas Zlín Emil Sedlařík.

Leo Express usiluje mimo jiné o provozování spojů na železniční trati mezi Zlínem a Přerovem. Nový dopravce by na ní měl začít jezdit na konci roku 2023.

Spustit audio

Související