Zastavte se na zámku ve Velkých Hošticích. Mají tam hezkou výstavu

28. červen 2016

Až do září je v prostorách zámku ve Velkých Hošticích k vidění zajímavá výstava ručních prací, řemesel, panenek a obrazů. Autory nádherných děl jsou výhradně místní lidé, kteří touto cestou ukazují, že ve Velkých Hošticích žijí samí nadaní a talentovaní občané.

Za výstavou stojí místní klub seniorů. Když důchodci výstavu připravovali, netušili, kolik je mezi nimi zručných malířů, kutilů, řemeslníků, tvůrců. Rozsáhlou prezentací si také získali komisi, která rozhoduje v soutěži Vesnice roku. Velké Hoštice získaly letos zlatou stuhu jako nejlepší obec Moravskoslezského kraje 2016 a zajistily si tak postup do kola celostátního.

Na výstavě prací šikovných občanů Velkých Hoštic ve zdejším zámku je k vidění třeba celé perníkové město a na šedesát nádherných porcelánových panenek, které si jejich sběratelka sama opravuje.

Více se dozvíte v magazínu Křížem krajem. Průvodci výstavou nám budou Kristýna Nestrojová a místní štukatér Jan Mikolajský. Poslechněte si záznam pořadu (viz odkaz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘).

autor: Artur Kubica
Spustit audio