Zapojte se do folklórní výzvy! Pošlete nám vaše nahrávky a v dubnu je uslyšíte v rozhlasovém éteru

23. březen 2020

Všichni momentálně procházíme novou a neznámou situací. Ale už teď je jasné, že živá kultura přežije a lidová muzika také.

Celá řada muzikantů a zpěváků má již přetlak a touží po aktivním muzicírování. Folklorní redakce Českého rozhlasu Brno a Zlín proto nabízí možnost pustit vaše zajímavé nahrávky do éteru v dubnových vydáních pořadu Na pěknú notečku. Postará se o to naše redaktorka Marie Hvozdecká.

Zde je její výzva, která je určená pro všechny folklorní hudební tělesa, jednotlivce, amatéry, staré i mladé:

Chcete sebe i ostatní potěšit? Chcete, aby vaše nahrávka zazněla v rozhlasovém éteru? Pošlete nám ji! Může jít o záznam aktuální, ale i staršího data. Navíc můžete připojit i vzkaz pro posluchače, který bude potěchou v těchto těžkých časech. Nahrávky posílejte v běžných formátech s krátkým popisem na mail marie.hvozdecka@rozhlas.cz. 

Ze zaslaných nahrávek vytvoříme hned tři dubnové pořady Na pěknú notečku. Moc se na vaše hudebně-folklorní počiny těšíme!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.